Gaat u op reis? Bestel en ontvang snel een Covid-19 certificaat

Gaat u op reis naar het buitenland en heeft u een Covid-19 certificaat nodig als bewijs dat u niet besmet bent met het coronavirus? U kunt op onze testlocaties bij een negatieve testuitslag direct een antigeentestcertificaat voor buitenlandse reizen bestellen en ontvangen. Er zijn geen extra kosten aan het verkrijgen van dit certificaat verbonden.

Steeds meer landen vereisen een Covid-19 certificaat met negatief testresultaat om aan te tonen dat u geen corona heeft. In de meeste gevallen mag het certificaat niet ouder zijn dan 36 tot 72 uur vóór vertrek uit Nederland. De geldigheid van het certificaat en de regels hieromtrent verschillen per land en vliegtuigmaatschappij. Bovendien zijn ze constant onderhevig aan veranderingen. U dient daarom zelf te controleren of het Covid-document voor uw buitenlandse reis toereikend is.

Bekijk de informatie per land

Veelgestelde vragen over de PCR-test voor reizen

Hoe gaat het testen in zijn werk?

U maakt een afspraak voor een PCR-test in onze online agenda. Tijdens de afspraak neemt een van onze zorgprofessionals met een wattenstaafje een beetje slijm af uit uw neus en keel. Het genetisch materiaal wordt in ons ISO-gecertificeerde laboratorium geanalyseerd op de aanwezigheid van het coronavirus. U ontvangt binnen 24 uur de PCR test uitslag met certificaat.

Hoe kan ik een afspraak maken voor een PCR-test?

U kunt een afspraak maken voor een PCR-test via onze online agenda.

Welke documenten moet ik meenemen naar de testafspraak?

Het is noodzakelijk dat u uw paspoort of identiteitskaart meeneemt naar de testafspraak. Dit reisdocument wordt ter plaatse gecontroleerd. Het nummer van uw paspoort of ID-kaart wordt op het uitslagdocument vermeld.

Hoe wordt de PCR-test afgenomen?

Een van onze zorgprofessionals neemt met een wattenstaafje neus- en keelslijm af. Dit gebeurt geheel volgens de richtlijnen van het RIVM. Het uitstrijkje met genetisch materiaal wordt in ons ISO-gecertificeerde laboratorium geanalyseerd op de aanwezigheid van het coronavirus. Hier volgt een positieve of negatieve testuitslag uit. Test Snel Covid biedt ook de mogelijkheid om voor specifieke landen aangepaste testmethoden uit te voeren.

Hoe lang moet ik op de testuitslag wachten?

U ontvangt binnen 24 uur de uitslag van de PCR-test.

Hoe ontvang ik de uitslag van de PCR-test en in welke vorm?

U ontvangt de uitslag van de coronatest via een beveiligde e-mail in uw mailbox. Wij gebruiken het e-mailadres dat u bij uw afspraakreservering heeft doorgegeven. Als de testuitslag positief is, krijgt u een telefoontje. Bij een negatieve uitslag ontvangt u een certificaat, als bewijs dat u op dit moment geen corona heeft. Dit Covid-19 PCR-certificaat heeft u in de meeste gevallen nodig om naar het buitenland te kunnen reizen.

Is het certificaat voorzien van een dagtekening?

Het certificaat vermeldt de datum waarop de medische verklaring (dat u niet besmet bent met het coronavirus) is afgegeven en het tijdstip waarop u bent getest.

In welke taal is het certificaat van een negatieve PCR-test opgesteld?

Het certificaat met de testuitslag is opgesteld in het Engels.

Hoe lang is de uitslag van de PCR-test geldig?

De geldigheid van de PCR-test verschilt per land. Ieder land hanteert zijn eigen richtlijnen. Het medisch certificaat mag in vrijwel alle gevallen maximaal 48 of 72 uur oud is, aangezien de test een momentopname is. Controleer voor uw reis wat de eisen in het land van uw reisbestemming zijn.

Is een PCR-test in alle landen geldig?

Een negatieve PCR-testuitslag is verplicht voor reizigers binnen de EU en Schengenlanden. Daarnaast is de PCR-test geldig voor reizen naar vele risicogebieden buiten de Europese Unie. Sommige landen stellen aanvullende eisen of vragen een andere testmethode. U dient zelf te controleren of de testmethode met gezondheidsverklaring geldig is voor het land van bestemming. Op de website nederlandwereldwijd.nl is per land informatie te vinden welke maatregelen er gelden. U vindt ook volop informatie op de websites van de rijksoverheid, het RIVM, het IATA (International Air Transport Association) en het LCR, het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

Is de PCR-test ook verplicht voor kinderen die naar het buitenland reizen?

Voor de meeste landen geldt dat alle reizigers, ongeacht hun leeftijd, zich moeten laten testen op corona en een negatief testresultaat moeten kunnen overleggen bij reizen naar het buitenland. Het verschilt per land vanaf welke leeftijd een PCR-test nodig is. Zo geldt bijvoorbeeld voor Curaçao een testverplichting voor kinderen vanaf 0 jaar, voor Bonaire vanaf 13 jaar en voor de Canarische Eilanden voor kinderen vanaf 6 jaar. Controleer dit goed voor het reizen naar het buitenland.

Maakt Testsnelcovid.nl ook gebruik van antigeen sneltesten voor reizen naar het buitenland?

Ja, Let op: met een corona antigeen sneltest is het NIET mogelijk om naar ALLE landen te reizen. Onderzoek goed of het land waar u naar reist een covid-19 antigeen sneltest reiscertificaat accepteert.

Antigeen Sneltest Covid-19 virus voor bedrijven

De coronacrisis heeft een flinke impact op bedrijven. Wilt u als bedrijf één of meer werknemers snel en betrouwbaar laten testen op Covid-19, zodat ze veilig en gezond aan het werk kunnen (blijven)? Of wilt u als individuele medewerker zeker weten of u al dan niet besmet bent met het coronavirus? Testsnelcovid.nl biedt u snel zekerheid.

Op onze testlocaties zijn er ook de mogelijkheid voor antigeen sneltesten voor bedrijven, zorginstellingen, onderwijs en andere sectoren. Dankzij onze sneltest heeft u binnen 15 minuten de uitslag. Wij helpen hiermee werknemers of zelfstandigen weer sneller aan het werk én we verhogen de veiligheid op de werkvloer.

Testsnelcovid.nl biedt bedrijven of organisaties ook de mogelijkheid van sneltesten op locatie. Wij komen langs op uw bedrijfslocatie voor een screening van uw personeelsleden. U weet nog binnen 15 minuten of er coronabesmettingen zijn binnen uw bedrijf. U borgt hiermee de bedrijfscontinuïteit.

Veelgestelde vragen voor bedrijven

Kan Testsnelcovid.nl ook op locatie testen?

Ja. Op verzoek komt Testsnelcovid.nl zo snel mogelijk met de benodigde testmaterialen langs op uw bedrijfslocatie om uw werknemers op Covid-19 te testen. Afhankelijk van uw wensen, kunnen wij een eenmalige, preventieve screening of een periodieke testsessie op Covid-19 uitvoeren. Met onze goedgekeurde antigeen sneltesten worden uw medewerkers snel en accuraat getest, zodat uw bedrijfscontinuïteit gewaarborgd blijft.

Kan mijn bedrijf een abonnement op de Covid-19 antigeen sneltesten nemen?

Ja, het is bij Test Snel Covid mogelijk om een abonnement op Covid-19 antigeen sneltesten af te nemen. Wij leveren maatwerk, afgestemd op het aantal te testen werknemers en de frequentie van het testen. U creëert hiermee een veilige werkomgeving en u bespaart op kosten van vervanging van werknemers die wegens quarantaine niet kunnen werken. Informeer naar de mogelijkheden.

Kan een medewerker na een negatieve coronatest direct weer aan het werk?

Als de testuitslag negatief is, had de medewerker op het moment van testen geen corona. Hij of zij hoeft dan volgens de richtlijnen van de rijksoverheid niet meer thuis te blijven. De geteste persoon hoeft alleen in quarantaine (te blijven) als een huisgenot of direct contact wél positief getest is op corona, of coronaklachten heeft. Of dat de testpersoon terugkeert uit een risicogebied (oranje of rood).

Binnen hoeveel tijd kan de testuitslag worden gegeven?

Het testen van een individuele werknemer neemt circa 10 minuten in beslag, waarna binnen enkele minuten een testuitslag volgt. Het is afhankelijk van het aantal te testen medewerkers, hoeveel tijd de totale testsessie vergt. U heeft de uitslag van al uw geteste medewerkers in principe dezelfde dag.

Hoe betrouwbaar zijn de Covid-19 antigeen sneltesten voor bedrijven?

Test Snel Covid werkt uitsluitend met betrouwbare testen, die zijn goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het RIVM. Onze sneltesten op corona dragen het CE-keurmerk, dat aangeeft dat ze aan alle eisen voldoen. Ze worden uitgevoerd door een getrainde professional.

Andere vraag?

Neem contact op

Veelgestelde vragen voor bedrijven

Ik wil naar het buitenland reizen, welke test heb ik nodig?

Dit moet een moleculaire PCR-test zijn en een test op Sars-Cov-2/COVID-19. In sommige landen is een sneltest ook geldig. Let op: met een corona antigeen sneltest is het NIET mogelijk om naar ALLE landen te reizen. Onderzoek goed of het land waar u naar reist een covid-19 antigeen sneltest reiscertificaat accepteert.

Kan ik mij direct laten testen op het coronavirus?

Ja. U kunt bij Test Snel Covid meteen een afspraak maken voor een Covid-19 antigeen sneltest. Wij hebben geen wachtlijsten of wachttijden. Onze testlocatie in Amstelveen heeft voldoende capaciteit om dagelijks honderden mensen een Covid-19 antigeen sneltest af te nemen. Wij hanteren ruime openingstijden en zijn óók in het weekend geopend.

Hoe lang duurt de Covid-19 antigeen sneltest en hoe lang moet ik wachten op de uitslag?

De sneltest neemt circa 10 minuten in beslag. U ontvangt binnen 15 minuten na het afnemen van de Covid-19 antigeen sneltest de testuitslag. Daarbij heeft u de keuze om ter plaatse op de uitslag te wachten of deze testuitslag per mail te ontvangen. In beide gevallen weet u vrijwel direct of u al dan niet besmet bent met het coronavirus.

Hoe betrouwbaar is de Covid-19 antigeen sneltest?

Test Snel Covid werkt uitsluitend met betrouwbare testen, die zijn goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het RIVM. Onze sneltesten op corona dragen het CE-keurmerk, dat aangeeft dat ze aan alle eisen voldoen. Ze worden uitgevoerd door een getrainde professional.

Hoe wordt de antigeentest afgenomen?

Bij een antigeentest ofwel corona sneltest wordt er met een wattenstaafje een beetje neusslijm bij u afgenomen (swab-afname). Het slijmmonster wordt onderzocht op de aanwezigheid van het coronavirus. De goedgekeurde antigeentest draagt het CE-keurmerk. Een positieve antigeentest duidt op een actieve Covid-19 infectie.

Andere vraag?

Neem contact op